De Week van de Toegankelijkheid gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

Vlog: rondje kroegen testen in Arnhem

Op donderdagavond was onze vlogger Kwetsbare Held bij de kroegentocht op de Arnhemse Korenmarkt. Deze kroegentocht werd georganiseerd door het Arnhems Platform Chronisch zieken en Gehandicapten en gesponsord door de horeca-ondernemers op de Korenmarkt.
Een groep jonge mensen met een beperking hebben 6 kroegen getest op toegankelijk, tijdens een gezellig avond uit. Kwetsbare Held volgde Edwin tijdens de kroegentocht. Wil je weten hoe de kroegentocht was? Bekijk deze vlog: https://youtu.be/M8r2X5-lWoE 

Amsterdam, Breda en Leiden 
Op de vrijdag werd het weekend toegankelijk gestart. Theater stichting 5D bracht 2 toegankelijke theaterstukken op het podium in Amsterdam. En in Breda werkte kinderen met en zonder beperking zich flink in het zweet tijdens de sportdag. Ruim 400 mensen deden er mee.
In Leiden werd de stad Veroverd en konden mensen bij café de Waag ervaren hoe het is om een beperking te hebben. Een verslag is te vinden via https://www.leidseglibber.nl/2017/10/07/passanten-ervoeren-problemen-lichamelijk-visueel-gehandicapten-en-slechthorenden-tijdens-week-toegankelijkheid/

kroegentocht Arnhem

Snel naar