De Week van de Toegankelijkheid gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

Woensdag: met een handicap de wereld in

Hoe toegankelijk is de vrijetijdssector? En: de nieuwe vlog van de Kwetsbare Held. Deze keer uit Almere, waar mensen een handicap kreeg aangemeten.

Vlog: door Almere met een handicap
Wij stuurden onze vlogger Kwetsbare Held naar Almere. Hij bezocht de activiteit ‘Je wordt een handicap aangemeten in Café op 2’. Een handicap kan je zomaar overkomen. Tijd om te ontdekken wat wel en wat nog niet toegankelijk is in Almere. Horeca, drogist, de markt of zelfs het stadhuis zijn voor twintig procent van de mensen moeilijk toegankelijk. Je komt gewoon niet naar binnen, de informatie is niet goed leesbaar, de akoestiek is belabberd of je kan niet naar het toilet. Bij deze activiteit krijgen mensen een handicap ‘aangemeten’. Zo kunnen ze met een begeleider op stap om te ervaren hoe de wereld is voor mensen met een beperking is. Organisaties als Wij Staan Op!, Soga, Abri, ‘Werken met je hart’ en anderen waren daarbij aanwezig. Link naar de vlog Blind ervaren op Facebook: https://youtu.be/gL_wJevqhUU

Volle woensdag
Hieronder kort op een rijtje wat er woensdag verder in het land te doen was:  

- Leerlingen en leraren van ROC-Midden Nederland laten via Instagram weten wat voor hun toegankelijkheid betekent: https://www.instagram.com/p/BZ0_wEVAe3f/  
- Gemeente Utrechtse Heuvelrug, Regionaal bureau Toerisme en de Koninklijke Horeca Nederland organiseerden een de brainstormsessie over toegankelijkheid voor mensen met een beperking in de horeca.
- In Amersfoort was een bijeenkomst over Uitgaan voor iedereen van Art.1 Midden Nederland, de gemeente, VVV Amersfoort, Stichting Smaak over verbeteringen die mogelijk zijn in de vrijetijdssector. Daarbij ging het ook over wet- en regelgeving, ervaringen uit de praktijk en mooie oplossingen.  
- Ook in Doesburg werd gezocht naar oplossingen voor betere toegankelijkheid. Bij de bijeenkomst 'Waar ligt uw drempel?' werd bekeken waar chronisch zieken en mensen met een beperking mee te maken krijgen op straat en in de  gemeentelijke gebouwen.
- Op de woensdag was er ook tijd voor ontspanning. In Weesp vond een scootmobieltour plaats door het centrum en de natuur onder leiding van buurtsportcoach Ingmar Kolbrink.

 

man in rolstoel

Snel naar