De Week van de Toegankelijkheid gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

School en de Week

Studenten van het ROC Midden Nederland onderzoeken wat toegankelijkheid is en wat ontoegankelijkheid betekent in het dagelijkse leven van mensen.

Het thema toegankelijkheid is vast onderdeel van hun opleiding aan het Welzijnscollege van het ROC. Zij doen dit jaar voor de derde keer mee aan het project van de Week van de Toegankelijkheid. Dit jaar onderzoeken de studenten de horeca in Utrecht op toegankelijkheid. 

Inzicht
De studenten zijn nog hard bezig met hun opdrachten. Zo gaan ze zelf op pad met rolstoelen, brillen en oorbeschermers om te ervaren hoe het is om met een beperking de stad in te gaan. Ook gaan ze in gesprek met een aantal gehandicapten en chronisch zieken. 

Vlogs
Het resultaat van hun veldwerk wordt op 11 november in videologs (vlogs) gepresenteerd aan een ervaringsdeskundige vakjury vanuit Ieder(in), Movisie en de gemeente Utrecht. Via de website van de Week van de Toegankelijkheid, www.weekvandetoegankelijkheid.nl, houden we u op de hoogte van de resultaten!

terrassen utrecht

Snel naar