De Week van de Toegankelijkheid gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

Kort nieuws Aan Tafel!

Museum-schouw Kröller-Müller 
Het Kröller-Müller Museum heeft de toegankelijkheid laten testen door evaringsdeskundigen. Op veel punten gaat het goed. Maar het museum gaat nog wel meer verbeteringen doorvoeren. 
http://www.supportmagazine.nl/toegankelijkheid-kroller-muller-museum-aangepakt/

Heerenveen schouwt
In Heerenveen is begin augustus Initiatief Toegankelijkheid opgericht (HiT). Deze  groep wil dat iedereen zonder belemmeringen kan deelnemen aan het dagelijkse leven. Een van de voornemens van Hit is om in oktober tijdens de Week van de Toegankelijkheid verschillende restaurants te gaan schouwen. Ook hebben de mensen van HiT het plan opgevat in de toekomst de gemeente, verenigingen en theaters te checken op toegankelijkheid.  

Overijsselse hotels
Weinig Overijsselse hotels voldoen aan de VN-regels voor toegankelijkheid. ‘Belangrijk is ook dat personeel leert om te gaan met minder-validen.’ http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=249090#.V57xxq66xeg.facebook&_ga=1.221705560.1318971944.1471268724

Wit-Russen toegankelijk
De Haagse stranden zijn een voorbeeld voor Wit-Russische ambtenaren. Twintig ambtenaren kwamen naar Nederland om te zien hoe gehandicaptenorganisatie Voorall met de gemeente werkt aan toegankelijke stranden en strandhoreca.
http://voorall.nl/index.php/voorall-nieuws/520-haagse-toegankelijke-stranden-voorbeeld-voor-wit-rusland

 

beeld in kroeller muller

Snel naar