De Week van de Toegankelijkheid gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

Geleidehond en baas vaak geweigerd in openbare gelegenheden

Nog steeds staan geleidehond en baas met regelmaat voor een dichte deur. Dit blijkt uit de berichten die KNGF Geleidehonden geregeld ontvangt van gedupeerde geleidehondenbazen.

KNGF Geleidehonden maakt zich al jaren sterk voor landelijke wetgeving om de toegankelijkheid voor baas en assistentiehond te verankeren. Eerder onderzoek liet zien dat meer dan 50% van de geleidehondenbazen wel eens bij openbare gelegenheden is geweigerd.

Veel misverstanden
Deze week is de internationale Assistance Dog Week. Daarom roept KNGF Geleidehonden de politiek op om wetgeving in te voeren die buitensluiten verbiedt. Tegelijk vraagt de organisatie om begrip van de samenleving en om geleidehond en baas welkom te heten. KNGF: "Ten onrechte wordt vaak gedacht dat een geleidehond voor overlast zorgt. Dat is een misverstand. Kijk maar in onze publicatie: Honden leren zich keurig te gedragen voor ze daadwerkelijk aan het werk gaan. Ook wordt een en ander van de geleidehondenbaas verwacht."

Verder lezen

Snel naar