De Week van de Toegankelijkheid gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

Nieuwsbrief 5: Word jij een geheime onderzoeker? (september 2014)

Welkom bij de club

30 september 2014

 

Inhoud

- Op de kaart!
Gratis promotiemateriaal
Een geheime onderzoeker
De Amsterdamse Pluim
Werkconferentie Transities en Toegankelijkheid
Goed voorbeeld: leenringleidingen in Delft
RoGeP werkt aan toegankelijke parkeergarages in Roosendaal
Samen naar een museum?
Week van de Toegankelijkheid ook in België
Netwerkbijeenkomst Zwolle
Inspiratie opdoen in Bussum of Den Haag

Op de kaart!
Laat uw plannen zien. Overal in het land worden activiteiten gepland voor de Week van de Toegankelijkheid. Zo’n 50 acties zijn al zichtbaar op onze website. Meldt ook uw activiteit aan.

Gratis promotiemateriaal
Wilt u uw activiteit met extra promotiematerialen onder de aandacht brengen? Bestel dan de speciale glazenonderzetters ‘Welkom bij de club!’ of een spandoek van de Week van de Toegankelijkheid. 

Word jij een geheime onderzoeker?
De LFB zoekt mensen met een verstandelijke beperking die met een korte vragenlijst een geheim onderzoek gaan doen naar de toegankelijkheid van hun club of vereniging.

De Amsterdamse Pluim
De Amsterdamse Pluim is een prijs voor sportorganisaties en -verenigingen die zich speciaal onderscheiden met een sportaanbod voor mensen met een beperking. 10 genomineerde sportorganisaties worden door mensen met een beperking bezocht om hun aanbod te beoordelen. 

Werkconferentie Transities en Toegankelijkheid
We willen een samenleving waarin iedereen naar vermogen participeert. Maar dan moet iedereen ook mee kúnnen doen. Daarom organiseert wijzijnzet in de Week van de Toegankelijkheid een werkconferentie over de mogelijkheden om samen werk te maken van toegankelijkheid. Ga aan de slag onder begeleiding van vakexperts en neem een inspirerend boek mee naar huis en een hoofd vol motiverende ideeën en contacten.

Goed voorbeeld: leenringleidingen in Delft
De website van het Startpunt wonen zorg welzijn - het Wmo-loket van Delft – geeft informatie voor verenigingen die hun activiteiten meer toegankelijk willen maken voor slechthorenden.

RoGeP werkt aan toegankelijke parkeergarages in Roosendaal
Goed parkeerbeleid zorgt ervoor dat mensen met een beperking makkelijker kunnen deelnemen aan het verenigingsleven. Dankzij platform RoGeP zijn de parkeergarages in Roosendaal beter bruikbaar geworden.

Samen naar een museum?
Zit u in een rolstoel, of kent u iemand in uw omgeving die slecht ter been is? Geef u dan samen op voor een Help Mee-uitje en doe mee met de ANWB Museumcheck. 

Ook in België: omroep organiseert ’Week van de Toegankelijkheid’
De Belgische omroep VRT besteedt aandacht aan toegankelijkheid voor personen met een handicap. Aanleiding is de komst van een voorleesknop die de Radio 2-website toegankelijker maakt voor mensen met leesmoeilijkheden.

Netwerkbijeenkomst Zwolle
Een boeiende, drukbezochte bijeenkomst waarin veel informatie gedeeld werd, met daarnaast volop ruimte voor vragen en discussie. Veel aandacht ging uit naar het toegankelijk maken van het verenigingsleven binnen sportverenigingen en speeltuinorganisaties.

Kom inspiratie opdoen in Den Haag of Bussum
Ga zelf aan de slag: hoe maakt u de toegankelijkheid van verenigingen in uw gemeente bespreekbaar? Wat helpt mensen met een beperking om mee te doen in uw vereniging? Hoe gaat u in gesprek met een verenigingsbestuur?

Snel naar