De Week van de Toegankelijkheid gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

Kick-off bijeenkomst Week van de Toegankelijkheid

Op woensdag 2 juli organiseert Ieder(in) samen met de Oogvereniging en de NVVS de aftrap van de 15de Week van de Toegankelijkheid. Hoe kunnen patiëntenverenigingen zich met deze Week profileren en hoe kunnen zij zich inzetten om toegankelijkheid voor hun achterban goed op de kaart te zetten?

Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie over de Week van de Toegankelijkheid en hoe uw vereniging zich met deze Week kan profileren en inzetten om toegankelijkheid voor uw achterban goed op de kaart te zetten. In korte werksessies gaan we inhoudelijk aan de slag om het thema toegankelijkheid van verenigingen uit te diepen.

Toegankelijkheid is geen luxe
Nederland is een echt verenigingsland. Sport, toneel, muziek, de buurt… op vele vlakken verenigen mensen zich om samen op te trekken. Voor mensen met een beperking is deelname aan het verenigingsleven nog niet altijd even vanzelfsprekend. Vaak is er gewoon niet aan toegankelijkheid gedacht.

In de Week van de Toegankelijkheid willen we daar aandacht voor vragen bij de verenigingen. Want natuurlijk willen ook mensen met een beperking lid kunnen zijn en deelnemen aan het verenigingsleven. Maar evengoed willen mensen met een beperking als bezoeker bij de vereniging welkom zijn, bijvoorbeeld om de voetbalwedstrijd of toneeluitvoering als toeschouwer mee te maken. Of als vrijwilliger om zich in te zetten de vereniging.

We willen daarbij ook benadrukken dat toegankelijkheid voordelen voor de verenigingen zelf heeft. Qua omzet, ledental en diversiteit.

Praktische informatie
Datum: 2 juli
Tijd: 17:00 uur tot 19:00 uur
Locatie: Ieder(in), Churchilllaan 11, 3527 GV Utrecht
Catering : Voor broodjes en soep wordt gezorgd

Aanmelden U kunt zich tot 30 juni per e-mail of telefonisch aanmelden: post@iederin.nl, U kunt dan ook aangeven of u dieetwensen heeft. Meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Thijs Hardick: t.hardick@iederin.nl, tel 030-720 00 26.

Snel naar