De Week van de Toegankelijkheid gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

Snelle zelftest voor Utrechtse horeca

Met vijf eenvoudige vragen kunnen horeca-ondernemers zelf bepalen hoe toegankelijk zij zijn. Solgu, de Utrechtste belangenbehartiger voor mensen met een beperking, heeft deze handzame zelftest ontwikkeld. De test stelt vragen over de toegang, de aanwezigheid van een gehandicaptentoilet, informatie en voorzieningen voor slechtzienden/slechthorenden.

Online
Hoe werkt het? Ondernemers in de provincie Utrecht kunnen zelf de online-test bij Solgu invullen. Als drie of meer punten worden gescoord, komt Solgu langs om de test wat uitgebreider te doen.

Ondernemers die goed scoren, hebben kans om in de Top 5 best toegankelijke horeca te komen. Deze Top 5 komt op de goedbezochte website van Toerisme Utrecht. Een goede promotie voor de toegankelijke ondernemer. Ook kunnen Solgu of lokale belangenbehartigers advies geven als minder dan drie punten worden behaald.

Ranglijst
De ranglijst wordt tijdens de Week van de Toegankelijkheid, eerste week van oktober, bekendgemaakt. Behalve voor eetgelegenheden, is de test ook bedoeld voor hotels/B&B’s, attracties en winkels. Die hebben ieder een eigen Top 5.

Meer informatie en de zelftest vindt u op de website van het Solgu.

Solgu stelt de test ook beschikbaar voor belangenbehartigers elders in het land.

Snel naar