De Week van de Toegankelijkheid gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

Friese Dansdagen

Keunstwurk, Kunstkade en De Harmonie
04-10-2018 - 08-10-2018
00:00 - 00:00
Leeuwarden
Ruiterskwartier 4
Allereerste Friese Dansdagen is voor iedereen
Nooit eerder vond een dansevenement van dit formaat plaats in Friesland. In het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018 vieren we van 4 tot en met 8 oktober de allereerste Friese Dansdagen. Vijf dagen lang vullen voorstellingen, masterclasses, open podia en een dansmarkt de Leeuwarder Stadsschouwburg De Harmonie. Het thema: iedereen kan dansen!

Op het programma
Het programma is zo uiteenlopend als een Harlem Shake. Het Nederlands Danstheater is present, maar ook urbandansliefhebbers komen aan hun trekken dankzij de breakdancers van The Ruggeds. Ook bijzonder: het bezoek van Jens van Daele’s Burning Bridges, of het internationaal bekende Les Ballets C de la B. Generaties familieleden dansen op het toneel tijdens Bloedbanden en het Nederlands Kamerkoor gaat de samenwerking aan met het Taiwanese Huang Xi Studio.

Taboedoorbrekende producties
Voorstellingen die je niet mag missen tijdens de Friese Dansdagen zijn de eigen producties; Bloedbanden en Sprookje zonder Beperking. Bloedbanden draait om de vraag ‘hoe sterk is jouw bloedband?’. Logisch dus, dat de voorstelling gedanst wordt door échte families. Raymond Guzman ontwikkelde een dans voor zijn eigen familie waarin hij met zijn vrouw, dochters, zoon en kleinkinderen op het toneel staat. Urban choreografe Jennifer Romen maakte haar dansvoorstelling met het Limburgse gezin Zwart. Bloedbanden is een co-productie van de Friese Dansdagen en de Nederlandse Dansdagen (Maastricht) en staat onder artistieke leiding van Adriaan Luteijn, choreograaf bij Introdans.

Sprookje zonder Beperking is een voorstelling die laat zien dat een perfect lijf geen voorwaarde is om te kunnen dansen. Dat laten drie Friese choreografen zien tijdens een speciaal voor de Friese Dansdagen gemaakte dansproductie. In Sprookje zonder Beperking dansen mensen met een fysieke of verstandelijke beperking samen met niet-beperkte dansers (studenten van D’Drive Artiest Dans).
Aansluitend op de voorstelling van 15.00 uur is er een Expertmeeting Inclusiedans. In deze bijeenkomst praten we over hoe we inclusiedans in Friesland kunnen verduurzamen. De Expertmeeting Inclusiedans is voor professionals die met mensen met een beperking (willen) werken, mensen uit de zorg, docenten in het (speciaal) onderwijs, dansmakers en -docenten en iedereen met interesse in dit thema.
Afke Brenninkmeijer; A.Brenninkmeijer@keunstwurk.nl
of
Friesedansdagen@keunstwurk.nl

Snel naar