De Week van de Toegankelijkheid gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

Almere: toegankelijkheid testen, ervaringen opdoen en de Floriade Inclusief

Adviesgroep VN-verdrag in de Praktijk (ViP), De Creatieve Motor
03-10-2018 - 03-10-2018
12:45 - 15:30
Almere
Vanuit Café op 2, Stadhuisplein 2
Vanaf 12.45 uur is iedereen welkom bij Cafe op 2 tegenover het stadhuis voor de gezamenlijke aftrap met wethouder Jerzy Soetekouw.
Doel van de dag is om op een leuke manier meer bewustwording te creëren over toegankelijkheid in Almere. Tijdens de middag worden inwoners van Almere gevraagd om de toegankelijkheid van locaties in kaart te brengen. Dit kan heel eenvoudig door een beoordeling te plaatsen in de Ongehinderd app. Gemakkelijk te downloaden voor mobiel. Iedereen, met of zonder beperking, mag meedoen!

Programma in Almere
Vanaf 12.45 uur is iedereen welkom in Café op 2. Om 13.00 uur is de uitzending vanuit Zeist van de landelijke kick-off van de Ongehinderd Testdag met Minister Ollongren, Otwin van Dijk (burgemeester Oude IJsselstreek). De aftrap is op scherm te volgen in Café op 2. Vervolgens kan iedereen de toegankelijkheid van Almere gaan beoordelen tot de gezamenlijke afsluiting om 15.30 uur. Vanuit Café op 2 zal er om 14.30 uur een rondleiding gestart worden naar de nieuwe bibliotheek. De bibliotheek doet veel voor mensen met een beperking.
Naast het testen van locaties in Almere kunt zichzelf ook een handicap aanmeten. Hiervoor zijn diverse organisaties uitgenodigd. U kunt ervaren hoe het is als u blind bent, moeilijk kunt praten of doof bent. Ook zal de Floriade aanwezig zijn met een uitleg over hoe zij de komende Floriade toegankelijk willen maken voor iedereen. De meest inclusieve Floriade tot nu toe. Deze middag wordt georganiseerd door VIP. De samenwerkende organisaties in Almere rond personen met een beperking.

Stichting SOGA, NAH Forum, Oogvereniging, Disability Studies in Nederland, Doven en Slechthorenden, Kwintes cliëntenraad, Inloophuis de Ruimte, Stichting Paladijn, Bureau Gelijke Behandeling Flevoland, Triade en Stichtingen De Creatieve Motor en ABRI G-KRACHT politiek panel.

Voor meer vragen over 3 oktober kunt u contact opnemen met Marcel Kolder
Email kolder@draoidh.nl
Mobiel 0616468441
Decreatievemotor@gmail.com

Snel naar