De Week van de Toegankelijkheid gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

Ambachtelijke wandelroute in een speciaal jasje onder begeleiding van een stadsgids

Cluster Mensen met een Beperking
06-10-2018 - 06-10-2018
10:00 - 16:00
Kampen
Stadskazerne, Oudestraat 216
Óók gemeente Kampen doet mee met de Week van de Toegankelijkheid. Hiervoor is één dag, zaterdag 6 oktober, gekozen om aandacht te vragen voor een toegankelijke en inclusieve Kampen. De dag zal door wethouder Van der Sloot om 10.00uur officieel worden geopend in de Stadskazerne (Oudestraat 216)

Voor de invulling van deze dag hebben ervaringsdeskundigen van het cluster Mensen Met een Beperking met medewerking van lokale ondernemers, Tourist Info en de gemeente de “Ambachtelijke route” in een speciaal jasje gestoken. Onder begeleiding van een stadsgids wordt u meegenomen langs ondernemers die u graag willen laten kennismaken met hun producten en ambachten. U kunt denken aan proeverijtjes, kleine demonstraties van het ambacht, vrijkaartje voor het Stedelijk museum.

U kunt zich voor de wandeling onder begeleiding van een stadsgids aanmelden via clustermmbkampen@gmail.com. De wandelingen starten om 10.30 uur en 13.30 uur. Let op! De aanmelding wordt op volgorde binnenkomst afgehandeld en vol is vol.

Daarnaast is het mogelijk om de route op eigen gelegenheid te volgen zonder de kleine demonstraties en proeverijtjes. U kunt de papieren route verkrijgen in de stadskazerne. Kampen wil in alle opzichten een open, toegankelijke, inclusieve en hartelijke Hanzestad zijn voor iedereen.

Onze stad Kampen heeft een authentiek centrum met veel monumentale panden. Het 100% toegankelijk maken voor iedereen is niet altijd mogelijk, dit tot spijt van vele ondernemers.

Wij hopen dat u tijdens deze route zult ervaren hoe behulpzaam en inclusief de ondernemers van onze binnenstad zijn!

Snel naar