De Week van de Toegankelijkheid gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

Vnray: publieksenquête toegankelijkheid

GehandicaptenPlatform Venray
05-10-2018
17:00
Venray
Winkelgebied Centrum
Is Venray toegankelijk voor iedereen? Het GehandicaptenPlatform Venray gaat op 5 oktober uw mening vragen.

VN-verdrag Handicap
Het thema “Lekker vrij. Doen wat je zelf wilt” past ook bij de uitgangspunten van het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking. In het VN-verdrag staat dat de samenleving - dat zijn mensen mét en zonder beperkingen - er voor moet zorgen dat mensen met een beperking geen belemmeringen ervaren om mee te kunnen doen.
Voorkomen en oplossen
In de Week van de Toegankelijkheid willen we aandacht vragen voor de noodzaak dat iedereen zonder belemmeringen zijn of haar vrije tijd zelf kan invullen. Ook mensen met een beperking of chronische ziekte moeten overal kunnen recreëren en elkaar kunnen ontmoeten. Zodat:
• iedereen op voet van gelijkheid kan deelnemen aan alle dingen die voor mensen zonder beperking vanzelfsprekend zijn
• de maatschappij fysiek toegankelijk is voor mensen met een beperking
• natuurgebieden toegankelijk zijn voor mensen met een beperking
• ook mensen met een beperking zich overal welkom voelen
• informatie begrijpelijk is voor mensen met een beperking
• ook mensen met een beperking zelfstandig kunnen handelen
Op vrijdag 5 oktober tijdens de koopavond tussen 17.00 en 21.00 uur zullen vrijwilligers van het GehandicaptenPlatform Venray (GPV) een enquête houden onder het winkelend publiek. Ook Burgemeester Hans Gillissen en wethouder Anne Thielen zullen van 17.15 – 18.15 uur meehelpen bij het enquêteren. Hiermee onderstrepen zij dat ook de gemeente Venray zich wil inzetten voor een Toegankelijk Venray voor Iedereen.
Wat is de mening van de Venrayse bevolking over toegankelijkheid? Wat gaat er goed? Wat kan worden verbeterd? Het GPV wil dit graag aan de hand van enkele vragen duidelijk krijgen. We hopen van harte dat zoveel mogelijk mensen willen meewerken aan deze enquête die slechts enkele minuten van uw tijd vraagt.
Doe mee om onze doel “Venray voor Iedereen” te realiseren.
Bovenstaande gegevens

Snel naar