De Week van de Toegankelijkheid gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

#Meedoen

College voor de Rechten van de Mens
17-09-2018 - 14-10-2018
00:00 - 00:00
Het College voor de Rechten van de Mens ontwikkelde in het kader van het VN-verdrag ‘Handicap’ de campagne ‘Meedoen’ over het meedoen van mensen met een beperking. Doet jouw organisatie ook mee?

De campagne ‘Meedoen’
In deze campagne vragen we organisaties, bedrijven, sportverenigingen, politici en andere partijen om te laten zien dat zij meedoen aan het laten meedoen van mensen met een beperking. Zo laten zij zien dat het belangrijk is om mensen met een beperking volwaardig te laten deelnemen aan de samenleving, op alle terreinen.

Natuurlijk vragen we niemand om ‘even’ een hele verbouwing uit te voeren, gebarentaal te kennen én alle communicatie ook in braille beschikbaar te hebben. Wel vragen we iedereen een stapje te zetten binnen de mogelijkheden van de organisatie. In de campagne delen we de stappen en stapjes met elkaar, zodat collega’s en concurrenten kunnen zien dat het niet ingewikkeld, duur of moeilijk hoeft te zijn.

Inspiratie nodig? Op www.mensenrechten.nl/meedoen vind je goede voorbeelden, tips en foto’s van de andere deelnemers.

Hoe kunnen wij meedoen?
Organisaties en individuen kunnen op de website van de campagne een poster (met ‘Naam X doet mee’) maken. We vragen je deze poster op te hangen en een foto hiervan te verspreiden via jullie eigen communicatiekanalen.

In 5 kleine stappen kan je al meedoen:

Stap 1: Ga naar www.mensenrechten.nl/meedoen en maak zelf héél makkelijk een poster.

Stap 2: Print de poster op een zo groot mogelijk formaat (Hoe groter hoe beter, maar een A4-tje is ook goed)

Stap 3: Maak een foto met de poster en de mensen om wie het gaat. (Maakt niet uit met wat voor camera)

Stap 4: Upload de foto op de campagnepagina en vertel hoe jullie meedoen, wat jullie tip is voor andere organisaties om mee te kunnen doen, of waarom jij het belangrijk vindt om mee te doen.

Stap 5: Verspreid de foto, met eventueel daarbij een eigen boodschap over het VN-verdrag handicap, via jullie eigen social media-kanalen met een link naar www.mensenrechten.nl/meedoen, hashtag #meedoen en @MensenrechtenNL. En eventueel een oproep aan anderen om ook mee te doen.

Snel naar