De Week van de Toegankelijkheid gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

Nieuwsbrief 6, oktober 2016: ’Het sprankelde tijdens de Week!’

 

Het sprankelde tijdens de Week!

De 17e Week van de Toegankelijkheid (3 t/m 8 oktober) is achter de rug. We kijken terug op een sprankelende week waarin op meer dan 100 plaatsen in het land activiteiten, schouwen en bijeenkomsten waren voor toegankelijke en gastvrije horeca.
Lees verder


 

Fotowedstrijd Aan tafel! De winnaar is...

Kim van Iersel uit Tilburg. Zij stuurde deze foto in van de braille-menukaart van brasserie Anvers in haar woonplaats. Een mooi beeld van toegankelijke en gastvrije horeca. 
Lees verderGelijke toegang voor iedereen

Gelijke toegang tot goederen en diensten. Wat betekent dat? Het College voor de Rechten van de Mens besteedde er tijdens de Week van de Toegankelijkheid veel aandacht aan. Tijdens een onbeperkt café. 
Lees verderPolitiek en de Week

Plaatselijke politieke partijen en bestuurders gingen volop aan de slag met de Week van de Toegankelijkheid. Gemeenten kunnen mooie bijdragen leveren aan toegankelijkheid.
Lees verder


School en de Week

Studenten van het ROC Midden Nederland onderzoeken en filmen wat toegankelijkheid is en wat ontoegankelijkheid betekent in het dagelijks leven van mensen. Met speciale aandacht voor de horeca.
Lees verder


10 tips voor prettiger (uit) eten met een visuele beperking 

Voor iemand die slecht ziet of blind is, kan de maaltijd een grote uitdaging zijn. Kenniscentrum Visio presenteert tien tips waarmee (uit) eten veel plezieriger is voor mensen met een visuele beperking. 
Lees verder
Terugkijken? De Week op radio en tv

De Week van de Toegankelijkheid kreeg veel aandacht op tv, YouTube, Facebook en radio. Terugkijken? Mooie voorbeelden zien? Een kleine greep uit de uitzendingen (met linkjes). 
Lees verder
 

 

De Week van de Toegankelijkheid vond plaats van 3 t/m 8 oktober 2016.
Organisatie: Ieder(in), Oogvereniging en de Stichting Hoormij. De week werd mede mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds.
  

Snel naar