De Week van de Toegankelijkheid gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

Nieuwsbrief 3, juli 2016: ’Netwerken met resultaat’

Netwerken met resultaat

Drie netwerkbijeenkomsten voor de Week van de Toegankelijkheid zijn achter de rug. In Zeist, Middelburg en Leeuwarden. Lokale bestuurders zeggen toe de toegankelijkheid in de horeca te gaan stimuleren.
Lees verder
 

Zomerfestival Kwaku toegankelijker

Zomerfestival Kwaku in Amsterdam Zuidoost is volop begonnen. Vorige jaren deed Toegankelijk Zuidoost een schouw. Dit jaar houden ze de vinger aan de pols.
Lees verder
 

Deel je idee!

Heb je een leuk plan voor activiteiten tijdens de Week van de Toegankelijkheid? Aan de slag voor toegankelijke horeca bij jou in de gemeente? Deel je plan of pak de Handreiking erbij! 
Lees verder
 

Slimme (gratis) oplossingen

Aanpassingen voor toegankelijkere cafés en restaurants hoeven niet per se veel geld te kosten. Sterker nog: eenvoudige oplossingen kunnen veel verbetering opleveren. En vaak zijn ze nog gratis ook. 
Lees verder

 

3 congressen tijdens de Week in oktober

Drie congressen in de Week van de Toegankelijk in oktober geven ieder een eigen accent aan het thema Aan Tafel! over: communiceren, sport(kantines) en toegankelijkheid nu en in de toekomst.
Lees verder
 

'Aangepast koken
is gastvrijheid'

Mensen met een voedselallergie kunnen niet zomaar uit eten. 'Goede koks bereiden graag een geschikte maaltijd', zegt Pieter Licht, die een ernstige zuurallergie heeft.
Lees verder
 

Snelle zelftest horeca

Met vijf eenvoudige vragen kunnen horeca-ondernemers zelf bepalen hoe toegankelijk zij zijn. Solgu, de Utrechtste belangenbehartiger voor mensen met een beperking, bedacht deze zelftest. 
Lees verder
 

De Week van de Toegankelijkheid vindt plaats van 3 t/m 8 oktober 2016.
Organisatie: Ieder(in), Oogvereniging en de Stichting Hoormij. De week wordt mede mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds.

  

  

Reacties zijn van harte welkom, mail naar info@weekvandetoegankelijkheid.nl. Meer informatie op www.weekvandetoegankelijkheid.nl. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier.

Snel naar