Kunt u deze mail niet goed lezen? Lees dan de toegankelijke online versie.
 
Lijn
 
Week van de toegankelijkheid
 
Nieuwsbrief 6: 'Stralende Week van de Toegankelijkheid' (oktober 2015)
 
 
 

Het was een topweek!

De 16e Week van de Toegankelijkheid (5 t/m 10 oktober) is achter de rug. We kijken terug op een stralende week waarin veel verenigingen de deuren openden voor mensen met een beperking. Er werden zo’n 130 activiteiten georganiseerd.

Lees verder
 
Lijn

Politiek omarmt toegankelijkheid

Er was veel aandacht van de politiek voor de 16e Week van de Toegankelijkheid, op lokaal én op nationaal niveau. Al in de aanloop naar de Week van de Toegankelijkheid toonde de lokale politiek zich betrokken.

Lees verder
 
Lijn

Prijs voor Natuurmonumenten

Vereniging Natuurmonumenten heeft de 'Goed voor elkaar prijs 2015' gewonnen van Groen & Handicap. De prijs voor een goed toegankelijk wandelpad werd uitgereikt aan de boswachter van landgoed Oud Groevebeek in Ermelo.

Lees verder
 
Lijn

(Wel)kom bij de club in Salland

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid was er in Salland van alles te doen. Alle verenigingen die aangepast sporten aanbieden, stelden hun trainingen open. De week werd georganiseerd door Iedereen Actief.

Lees verder
 
Lijn

TC Rodhe verdient een vlag

TC Rodhe uit Venray is in de prijzen gevallen: de tennisclub heeft de Welkom bij de club-vlag gewonnen van de Week van de Toegankelijkheid. In totaal hebben dit jaar zes verenigingen onze vlag cadeau cadeau gekregen. 

Lees verder
 
Lijn

Goede dialoog in Venray

In Venray begon de Week van de Toegankelijkheid in het gemeentehuis. Namens het GehandicaptenPlatform Venray had de gemeente alle verenigingen uitgenodigd voor een goed gesprek over een toegankelijk verenigingsleven.

Lees verder
 
Lijn

Meedoen: wie betaalt dat?

Mensen met een chronische ziekte of beperking zijn financieel kwetsbaar. Financiën vormen soms een drempel om mee te doen aan het verenigingsleven. Hoe kunnen verenigingen en gemeenten de financiële toegankelijkheid verbeteren?

Lees verder
 
Lijn
 
 
De Week van de Toegankelijkheid vindt plaats van 5 t/m 10 oktober 2015.
Organisatie: Ieder(in), Oogvereniging en NVVS. De week wordt mede mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds.
Iederin Iederin Iederin
Iederin
 
 
Reacties zijn van harte welkom, mail naar info@weekvandetoegankelijkheid.nl. Meer informatie op www.weekvandetoegankelijkheid.nl. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier.   Facebook Twitter LinkedIn