Kunt u deze mail niet goed lezen? Lees dan de toegankelijke online versie.
 
Lijn
 
Week van de toegankelijkheid
 
Nieuwsbrief 5: 'Rekening houden met elkaar' (september 2015)
 
 
 

'Rekening houden met elkaar'

Teamsport en slechthorendheid gaan meestal niet goed samen. Dat weet Joop Beelen, directeur van stichting Hoormij/NVVS, uit ervaring. Toch kunnen doven en slechthorenden goed meedoen aan het verenigingsleven. 

Lees verder
 
Lijn

Nog 1 week te gaan!

Over één week begint de Week van de Toegankelijkheid (5 t/m 10 oktober). Verenigingen in heel Nederland zetten hun deuren wagenwijd open voor mensen met een beperking. We lichten een paar activiteiten uit.

Lees verder
 
Lijn

Weer twee verenigingen beloond

De ‘Welkom bij de club’-vlaggen vliegen de deur uit. Alweer hebben twee toegankelijke verenigingen een vlag cadeau gekregen: sportvereniging PHDES in Landgraaf en voetbalvereniging Sv Valkenswaard.

Lees verder
 
Lijn

Geleidehond welkom op de club?

Als je een beperking hebt, is het soms lastig om mee te draaien. Als je dan ook nog een geleide- of assistentiehond meeneemt naar het zangkoor, de boetseercursus of de zwemclub, dan merk je dat lang niet alle verenigingen daar meteen voor open staan.

Lees verder
 
Lijn

Studenten doen onderzoek

Hoe toegankelijk is het verenigingsleven voor mensen met een beperking? Eerstejaars studenten van het ROC Midden Nederland onderzoeken en ondervinden het zelf.

Lees verder
 
Lijn

Gratis promotiematerialen

Organiseert u een activiteit tijdens de Week van de Toegankelijkheid? Vraag dan snel onze gratis onderzetters aan of leen een spandoek. Als u ze nú bestelt hebt u ze precies op tijd in huis. 

Lees verder
 
Lijn
 
 
De Week van de Toegankelijkheid vindt plaats van 5 t/m 10 oktober 2015.
Organisatie: Ieder(in), Oogvereniging en NVVS. De week wordt mede mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds.
Iederin Iederin Iederin
Iederin
 
 
Reacties zijn van harte welkom, mail naar info@weekvandetoegankelijkheid.nl. Meer informatie op www.weekvandetoegankelijkheid.nl. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier.   Facebook Twitter LinkedIn