Kunt u deze mail niet goed lezen? Lees dan de toegankelijke online versie.
 
Lijn
 
Week van de toegankelijkheid
 
Nieuwsbrief 4: 'Gewoon doen!' (september 2015)
 
 
 

Joep Aarts: 'Gewoon doen!'

In de Week van de Toegankelijkheid (5 t/m 10 oktober) zetten verenigingen hun deuren open voor mensen met een beperking of chronische ziekte. ‘Mensen met een visuele beperking kunnen veel vaker meedoen dan je denkt’, zegt Joep Aarts, directeur van de Oogvereniging.

Lees verder
 
Lijn

Al twee vlaggen cadeau gedaan

Tot en met de Week van de Toegankelijkheid is het elke vrijdag vlaggendag.  Iedereen kan een toegankelijke vereniging voordragen die een 'Welkom bij de club'-vlag verdient. De eerste vlaggen gingen naar sportclub Litac in Lichtenvoorde en Handboogvereniging Noorderpijl in Leek.

Lees verder
 
Lijn

Tilburg maakt zich op voor de Week

Basketballen, tafeltennissen, badmintonnen of jeu de boules spelen met een beperking: het kan in Tilburg tijdens de Week van de Toegankelijkheid. Het Tilburgs Overleg Gehandicapten Organisaties en het steunpunt Aangepast Sporten Midden Brabant sloegen de handen ineen. 

Lees verder
 
Lijn

Handige apps over toegankelijkheid

Voordat je ergens naartoe gaat de toegankelijkheid van een locatie checken. Dat kan heel makkelijk met twee apps: Sportdrempelvrij en Ongehinderd. Ze zijn allebei gratis te downloaden.

Lees verder
 
Lijn

Samen naar een aangepast concert

Op 26 september vindt het eerste toegankelijke, prikkelarme concert plaats van de Stichting Friends Meet (disabled) Friends Music Events. Speciaal voor mensen met én zonder een beperking.

Lees verder
 
Lijn

Radio vanuit ASVZ De Merwebolder

RTV Holland komt in de Week van de Toegankelijkheid dagelijks met radioprogramma's vanuit zorgorganisatie ASVZ locatie Merwebolder in Sliedrecht. Bewoners met een verstandelijke beperking en psychische problematiek voeren zelf de redactie.

Lees verder
 
Lijn
 
 
De Week van de Toegankelijkheid vindt plaats van 5 t/m 10 oktober 2015.
Organisatie: Ieder(in), Oogvereniging en NVVS. De week wordt mede mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds.
Iederin Iederin Iederin
Iederin
 
 
Reacties zijn van harte welkom, mail naar info@weekvandetoegankelijkheid.nl. Meer informatie op www.weekvandetoegankelijkheid.nl. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier.   Facebook Twitter LinkedIn