De Week van de Toegankelijkheid gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

Test je rolstoelskills! Proef en ervaar een beperking

Gemeente Utrechtse heuvelrug
04-10-2017 - 04-10-2017
12:00 - 14:00
Maarn
Trompplein 2Persbericht 20 september 2017


Primeur in de Week van de Toegankelijkheid:
‘Test je rolstoel-skills! Proef en ervaar een beperking’

Gemeente Utrechtse Heuvelrug, jongerenwerkers van de Stichting Sociale Dorpsteams Utrechtse Heuvelrug en het Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg organiseren voor het eerst gezamenlijk een activiteit voor de landelijke week van de toegankelijkheid, van maandag 2 tot zaterdag 7 oktober 2017.

Op woensdag 4 oktober om 12.00 uur is iedere inwoner van gemeente Utrechtse Heuvelrug, jong van leeftijd of jong van geest, welkom in Maarn op het schoolplein van basisschool Wereldkidz Meent om deel te nemen aan deze primeur. Inwoners kunnen daar met en zonder beperking meedoen aan een van de activiteiten die de jongerenwerkers Lars en Jelle en medewerkers van MRC Aardenburg organiseren, zoals het testen van Rolstoel-skills tijdens de Wheelchair Challenge.
Voor mensen die niet bang zijn in het donker is er Cooking In The Dark in de keuken van Reinaerde Dagcentrum De Regenboog, Trompplein 2 in Maarn.

Wethouder Hans Nijhof: “De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen vanzelfsprekend mee kan doen. Aanhaken bij een landelijk initiatief zoals de week van de toegankelijkheid biedt een mooie gelegenheid om hier op een vrolijke manier aandacht voor te vragen. Ik nodig iedereen van harte uit naar Maarn te komen om mee te doen.”

In de jaarlijkse week van de toegankelijkheid vragen belangenorganisaties voor mensen met een beperking extra aandacht voor het leven met een beperking. Het thema is dit jaar ‘Aan tafel! Toegankelijkheid bij restaurants’.

Voor meer informatie:
Gemeente Utrechtse Heuvelrug
Tel. (0343) 56 56 00
communicatieadvies@heuvelrug.nl

Joyce.van.der.klauw@heuvelrug.nl

Snel naar