De Week van de Toegankelijkheid gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

Activiteitenkaart

Op de activiteitenkaart staan alle aangemelde activiteiten rond toegankelijkheid en toegankelijke horeca die tijdens van de Week van de Toegankelijkheid worden georganiseerd. U kunt zoeken op provincie of plaatsnaam.

Organiseert u ook een activiteit? Meld deze dan zelf aan via: Activiteiten organiseren.

Zoek een activiteit op ...

 

Alle activiteiten

Landelijk

Utrecht
Week van de Toegankelijkheid 2017
Ieder(in)
02-10-2017
Jaarlijkse campagne waarin mensen met een beperking, chronisch zieken en andere betrokkenen in hun gemeente aandacht vragen voor de (on)toegankelijkheid van hun eigen omgeving.
Meer informatie
Lanceringen Gemeenten in de Ongehinderd app
Ongehinderd
02-10-2017
Tijdens de Week van de Toegankelijkheid lanceert Ongehinderd diverse gemeenten in de Ongehinderd app. Vanaf deze week is toegankelijkheidsinformatie over diverse locaties terug te vinden via app.ongehinderd.nl. Bewoners van deze gemeenten zijn natuurlijk van harte uitgenodigd om bij de lanceringen aanwezig te zijn.
Meer informatie

Gelderland

Varsselder
Huntenpop 11 en 12 augustus
Huntenpop
11-08-2017
Hét popfestival waar toegankelijkheid gewoon is. Deze editie met o.m. Kensington en Chef'Special!
Meer informatie

Noord-Brabant

Breda
Special KIDS-dag Breda
Sprint Breda en Breda Actief
06-10-2017
Special KIDS-dag is een samenspel van de projecten Special Heroes van Breda Actief en de KIDS-dag van AV Sprint. Tijdens deze sportdag sporten kinderen met en zonder beperking samen om elkaar te leren kennen en om de drempel weg te nemen. De 400 deelnemers en ongeveer 60 vrijwilligers worden bijgestaan door studenten van CIOS Goes-Breda.
Meer informatie
Breda
Netwerkbijeenkomst Breda
31-08-2017
Hoe toegankelijk is de horeca in de buurt? Zijn mensen met een beperking welkom in een restaurant, het café of evenement?
Help de toegankelijkheid van horeca te verbeteren! Wij nodigen u van harte uit voor de netwerkbijeenkomst ‘Aan tafel!’ van de Week van de Toegankelijkheid.

Donderdag 31 augustus van 19.00-22.00 uur
Hotel Mastbosch, Breda
Deelname is gratis

Programma
We bieden ter inspiratie een boeiend en interactief programma met bijdragen van Miriam Haagh, wethouder in Breda, Kim Kempeneers, ervaringsdeskundige en Peter Werther, eigenaar van Hotel Mastbosch Breda. Zij komen vertellen over het belang van toegankelijke horeca en welke stappen gezet kunnen worden om dit te realiseren.

Aan de orde komen:
• Informatie over toegankelijkheid en ervaringen van mensen met een beperking.
• Hoe creëert u een win-winsituatie voor de horeca en voor mensen met een beperking?
• Hoe kunnen mensen met een beperking aandacht vragen voor de drempels die zij ervaren?
• Hoe kunnen we de horeca stimuleren om toegankelijker te worden?
• Inspirerende voorbeelden en concrete tips om zelf aan de slag te gaan!
• Ontmoeting met mensen en organisaties om in uw gemeente of regio initiatief te nemen.
• Voorbeelden en mogelijkheden om positieve initiatieven te belonen.
• Een gezamenlijke workshop over het in de praktijk brengen van een initiatief.

De avond eindigt met een netwerkborrel.

Meer informatie
's-Hertogenbosch
Theaterfestival Boulevard
Boulevard
03-08-2017
Festival Boulevard werkt heel hard om de theatervoorstellingen toegankelijk te maken. Samen met deskundigen werken we aan de toegankelijkheid van voorstellingen voor mensen met een beperking. ‘Gastvrijheid voor iedereen’ is ons uitgangspunt. Ook dit jaar wordt een aantal voorstellingen met gebarentaal, ringleiding en/of audiodescriptie ondersteund. Zie het programma voor informatie per voorstelling https://www.festivalboulevard.nl/nl/programma/
Meer informatie
Oosterhout
Alle Drempels Weg
Gehandicaptenplatform Oosterhout
04-04-2017
150 zaken in Oosterhout hebben een toegangsdrempel hoger dan 2 cm. Het gehandicaptenplatform probeert de ondernemers bewust te maken van deze situatie. Samen met de gemeente pakken we het aan en de ondernemers krijgen zelfs een subsidie van 33% van de gemeente als zij mee doen aan de actie.
Meer informatie

Zuid-Holland

Leiden
Verover de Stad
Argenta Consult
07-10-2017
Ontmoeting in een horecagelegenheid van mensen met en zonder handicap. Met een lekker kopje koffie samen onderzoeken wat je gemeenschappelijk hebt. Plus een challenge om uit te proberen hoe gewone dingen wel of niet lukken met een aangemeten beperking.
Meer informatie

Utrecht

Amersfoort
Uitgaan voor iedereen?
Art.1 Midden Nederland, Gemeente Amersfoort, VVV Amersfoort, Stichting Smaak
04-10-2017
Uitgaan voor iedereen? Tijdens dit evenement willen we specifiek ingaan op de uitdaging voor de vrijetijdssector om deze toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. We richten ons op wet- en regelgeving, ervaringen uit de praktijk en oplossingen! Aanmelden verplicht via http://bit.ly/2o5IB9O
Meer informatie

Snel naar