De Week van de Toegankelijkheid gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

Activiteitenkaart

Op de activiteitenkaart staan alle aangemelde activiteiten rond toegankelijkheid en toegankelijke horeca die tijdens van de Week van de Toegankelijkheid worden georganiseerd. U kunt zoeken op provincie of plaatsnaam.

Organiseert u ook een activiteit? Meld deze dan zelf aan via: Activiteiten organiseren.

Zoek een activiteit op ...

 

Alle activiteiten

Landelijk

Utrecht
Week van de Toegankelijkheid 2017
Ieder(in)
02-10-2017
Jaarlijkse campagne waarin mensen met een beperking, chronisch zieken en andere betrokkenen in hun gemeente aandacht vragen voor de (on)toegankelijkheid van hun eigen omgeving.
Meer informatie

Gelderland

Varsselder
Huntenpop 11 en 12 augustus
Huntenpop
11-08-2017
Hét popfestival waar toegankelijkheid gewoon is. Deze editie met o.m. Kensington en Chef'Special!
Meer informatie

Noord-Brabant

Breda
Special KIDS-dag Breda
Sprint Breda en Breda Actief
06-10-2017
Special KIDS-dag is een samenspel van de projecten Special Heroes van Breda Actief en de KIDS-dag van AV Sprint. Tijdens deze sportdag sporten kinderen met en zonder beperking samen om elkaar te leren kennen en om de drempel weg te nemen. De 400 deelnemers en ongeveer 60 vrijwilligers worden bijgestaan door studenten van CIOS Goes-Breda.
Meer informatie

Zuid-Holland

Den Haag
Festival Classique t/m 25 juni
Festival Classique
15-06-2017
Festival Classique streeft ernaar om zoveel mogelijk mensen op een ontspannen manier kennis te laten maken met klassieke muziek, ook mensen met een handicap. Zo is de festivallocatie goed bereikbaar, hebben we de verschillende locaties getest op rolstoelvriendelijkheid en invalide-toiletten. En hebben we een speciaal programma ontwikkeld zodat blinden en slechtzienden de voorstelling met het Residentie Orkest optimaal kunnen beleven. Natuurlijk ben je ook met je hulphond welkom bij onze voorstellingen.
Meer informatie

Noord-Holland

Amsterdam
All of meet On Tour
All of me
24-06-2017
All of meet bij cafe Plekk in Amsterdam. ALL OF MEET is nog steeds on Tour en dat betekend een aantal borrels op verschillende plaatsen in het land, zodat jij ook de kans hebt om erbij te zijn. Next stop: PLLEK in AMSTERDAM!

WAAROM: drankje, snacks en interessante jonge mensen die ook 'iets' hebben ontmoeten = verassend leuk! waarom Amsterdam? we hebben een poll online gezet en Amsterdam stond op 6. (nummer 5 zijn we ook aan het plannen!).

WIE: jongeren 16-30 jaar met een chronische aandoening.
Meer informatie

Utrecht

Utrecht
Blind voor 1 dag
Oogfonds
21-06-2017
Het Oogfonds roept iedereen op om woensdag 21 juni 2017, de langste dag van het jaar, Blind voor 1 dag te gaan. Doel is om samen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar oogziektes. Help slechtziendheid en blindheid voorkomen en ga ook blind voor twee, vier of acht uur! Schrijvers in het donker op 21 juni 2017 een spectaculaire literaire avond te organiseren voor een (tijdelijk) blind publiek. Belangeloos zullen Bart Chabot, Bert Wagendorp, Tjitske Jansen, Bert Natter, Jerry Goossens, Vincent Bijlo, Sara van Gennip en Ingmar Heytze acte de présence geven bij een unieke literaire happening in het Stadhuis van Utrecht, waar onze toehoorders zullen ervaren hoe het is om schrijvers en dichters louter te horen voordragen.
Meer informatie

Snel naar